Soblahovské kyselky,
Vodný zdroj Jazero,
Vodný zdroj Huk
Soblahovský chotár sa vyznačuje napriek tomu, že má charakter krasovej oblasti, dostatkom prírodných vyvieračiek a prameňov a tzv. kyseliek. Zásluhu na tom má i priebeh geologického zlomu, ktorý sa tiahne v pásme od Trenčianských Teplíc smerom na Piešťany a Komárno. Niekoľko z nich bolo už začiatkom dvadsiateho storočia zachytených pre trenčiansky vodovod napr. prameň na Hornom Huku, alebo unikátny a ojedinelý prameň, ktorý sa nachádzal priamo v centre dediny. Najnovšie boli objavené zásoby vynikajúcej pitnej vody pri Bani. Soblahovské kyselky z ktorých zostali v prevádzke iba dve a to kyselka na Hornom Huku a v jej blízkosti prameň v olšine, patria medzi minerálne vody uhličité s obsahom oxidu uhličitého do 1000 mg/l, s teplotou vody pod 15oC. Výdatnosť prameňov je pomerne malá, asi 2 l vody za minútu. S výskytom prameňov, ktoré sa menia na podhorské potoky súvisí taktiež výskyt viacerých mokradí, z ktorých dve sú zapísané do „Zoznamu mokradí Slovenska“.
Prameň Jazero vyviera v zastavanej časti obce z vápencovo – dolomitických hornín prekrytých doluviálnymi hlinami. Zachytený je spúšťanou železobetónovou studňou o priemere 3,0 m a hĺbke 5,0 m. Výdatnosť prameňa je 12,0 – 14,0 l/s. Kvalita vody je pravidelne sledovaná od roku 1972. Z výsledkov rozborov vyplýva, že kvalita vody sa nemení a vyhovuje kritériám „pitná voda„.
Prameň Huk, vyvierajúci cca 1,5 km južne od obce Soblahov z vápencovo – dolomitných hornín bol zachytený v roku 1906 záchytným zárezom zvedeným do pramennej záchytky. Pravdepodobne prvý zachytený prameň v trenčianskom regióne, bol využitý na skupinové zásobovanie hygienicky nezávadnou a sústavne kvalitatívne monitorovanou vodou pre obyvateľstvo. Bol vybudovaný pre potreby mesta Trenčín a po vybudovaní vodovodu v Soblahove aj pre zásobovanie vodou časti obce. Jeho výdatnosť kolísala od 3,0 do 20,0 l/s. V súčasnosti je priemerný odber z vodného zdroja Huk 7,0 l/s. Voda z prameňa Huk je číra, bez zápachu, jej celková tvrdosť je 20,99 °N, obsahuje vápnik v množstve 129,02 mg/l a horčík v množstve 12,9 mg/l.